Home

Meervoud van advocaat

Über 80% neue Produkte zum Festpreis; Das ist das neue eBay. Finde ‪advocaat‬! Riesenauswahl an Markenqualität. Folge Deiner Leidenschaft bei eBay Free Shipping & Free Returns on all Vans Shoes at Zappos 1 ad·vo·c aa t (de; m,v; meervoud: advocaten) 1 jurist die er zijn beroep van maakt personen of partijen te verdedigen voor de rechter: advocaat van de duivel spelen opzettelijk het standpunt van je tegenstander bepleiten om iets te bereiken 2 ad·vo·c aa t (de; m) 1 uit brandewijn, geklutste eieren, suiker enz. bereide dran Geluid : advocaat (hulp, bestand Meervoud: advocaten: Engels: lawyer: advocaat. Iemand die lid is van de Nederlandse orde van advocaten, en ten minste drie jaar stage heeft gelopen onder begeleiding van een andere advocaat (de patroon). Een advocaat geeft juridisch advies en treedt in en buiten rechte op voor cliënten. In een procedure heet een advocaat raadsman of raadsvrouw. Opnieuw zoeken. Dutch Law related sites. t.b.d.

Große Auswahl an ‪advocaat - advocaat

 1. Nederlands: ·meervoud van het zelfstandig naamwoord advocaat· meervoud van het zelfstandig naamwoord advocate 'Waarom gooien ze er dan geen bataljon advocaten tegenaan? Ze zijn toch zo machtig? '[1]··↑ Suzanne Vermeer All-inclusive (2006), A. W. Bruna Uitgevers B. V., Utrecht, ISBN 90-229-9182-
 2. advocaat (de ~ | meervoud advocaten) rechtsgeleerde; iemand die iets verdedigt of bepleit; advocaat in strafzaken; rechtsgeleerde de advocaat pleitte voor vrijspraak Synoniemen: advocate, pleiter, verdediger, voorspraak. advocaat. pleiter, verdediger in rechtzaken . advocaat. alcoholische dikvloeibare drank van eieren . Voorbeeldzinnen De advocaat verwachtte Ben. Tom is een succesvol.
 3. Het juiste meervoud is advocaten-generaal
 4. Het meervoud van advocaat-generaal is advocaten-generaal.Advocaat-generaal is een samenstelling met een bijzondere nabepaling.. Vergelijkbare gevallen zijn consul-generaal - consuls-generaal, directeur-generaal - directeuren-generaal of directeurs-generaal, inspecteur-generaal - inspecteurs-generaal, secretaris-generaal - secretarissen-generaal..

De advocaten van 13 Nederlandstalige beschuldigden vroegen de behandeling voor een Nederlandstalige kamer. De Standaard, 1997. De advocaten van Bruce Willis zeggen echter dat zijn scheiding met Demi Moore voor de acteur steeds meer een nachtmerrie wordt. De Telegraaf, 2000 Een niet acceptabel voorstel, schampert mr. Bertrams, advocaat van 244. Semagram. Een advocaat-generaal is een persoon [Geheel] is verbonden aan een Belgisch gerechtshof, zoals één van de vijf hoven van beroep, een krijgshof, een arbeidshof, of het Hof van Cassatie [Functie] ondersteunt het hoofd van een gerechtshof (de auditeur-generaal of de procureur-generaal) in de functie van openbare aanklager [Plaats] werkt in Belgi 1 dop (de; m; meervoud: doppen) 1 omhulsel van iets ronds; = (eier)schaal: een advocaat in de dop jongere die er aanleg voor heeft advocaat te worden 2 deksel van een fles ¶ (informeel) kijk uit je doppen! ogen 2 dop (de; m) (België; populair) 1 werkloosheidsuitkering: van de dop leven 1 d o p·pen (dopte, heeft gedopt) 1 van de dop, peul.

strafpleiter - WikiWoordenboek

Vans Shoes at Zappos - Free Shipping on All Order

Advocaat-generaals / advocaten-generaal Wat is het meervoud van advocaat-generaal: advocaat-generaals of advocaten-generaal? Het juiste meervoud is advocaten-generaal. In functiebenamingen van het type advocaat-generaal en directeur-generaa.. Om een advocaat in zijn of haar functie aan te spreken, gebruiken we de aanspreektitel meester, meestal in combinatie met de familienaam. Goedemorgen, meester Vermassen; Ook in de aanhef van een brief of e-mail wordt meester geschreven, zonder het bijvoeglijk naamwoord geachte. Meester Vermassen; Meester wordt als mr. afgekort. Mr

Gratis woordenboek Van Dal

Een advocaat, ook wel raadsman genoemd, is een jurist die zich bezighoudt met het verlenen van rechtshulp. Indien een jurist zich als advocaat wil laten inschrijven, dient men in Nederland en België na voltooiing van een rechtenstudie nog drie jaar stage gelopen hebben op een advocatenkantoor om officieel zelfstandig het beroep uit te oefenen. Daa.. Woorden fides en advocaat uitgelegd fides (latijn) De goddelijke personificatie van loyaliteit en vertrouwen. ad·vo·caat (de; m,v; meervoud: advocaten) Een jurist die je belangen te verdedigt. Heel wat advocaten nemen hun vak niet serieus, en gedragen zich uit eigenbelang als grootste vijand van hun clieënt. vertrouwen, misbruik van ~ (uitdrukking) Bedrieglijke verduistering of verspilling. In kringen van advocaten is daarom, zo schijnt mij toe, met het bezigen van de term amici niet mis. Het is in deze context zeer gebruikelijk, traditioneel, en het is prachtig decorum. Zolang men zich met deze term tot andere advocaten (of ruimer: juristen) richt, verdient het daarom de voorkeur, zou ik menen Voor deze démarches krijgt de advocaat nu van het Vlaams Komi- tee voor Brussel de jaarlijks uitgereikte erepenning Albert De Cuyper. Keuleneer heeft gered wat er nog te redden viel, maar vele andere nefaste aspecten van de hervorming blijven wel overeind. Het gerechtelijk arrondissement is niet gesplitst maar wel ontdub- beld. Wel zijn er nu twee parketten, een voor Brussel en een voor Halle.

Hoe de meervoud van afkortingen wordt geschreven is interessant voor juristen. Lees over dat onderwerp Meervoud van afkortingen door Onze Taal. Daarin wordt uitgelegd dat het meervoud van afkortingen meestal met apostrof en een s plaats vindt (zoals in APV's, bv's, cao's, cv's, nv's, vve's). Alleen afkortingen die op een s of een x eindigen Meervoud volgt de zaak al jaren omdat het bekommerd is over het verloop van de rechtsgang en de manier waarop de 'strijd tegen het terrorisme' in België wordt gevoerd. Om die reden onderhielden wij contacten met de beklaagden (in 2005 was Bahar Kimyongür te gast in het Vlaams Huis) en met de onvolprezen advocaat van Fehriye Erdal, meester. Synoniemen: advocatuur, advocatenstand balie (de ~ | meervoud balies

Na een studie rechten kan je bij een advocatenkantoor een stage lopen van drie jaar. Daarna kan je dan zelfstandig advocaat worden. In die stageperiode ben je ook al advocaat. Advocaten zijn gebonden aan de advocatenwet, dat hebben ze ook beloofd toen ze beëdigd werden. Advocaten zijn onafhankelijk. Meervoud van Advocaat: advocate advocatenpraktijk uitoefenen (deze personen hierna in enkelvoud Advocaat en in meervoud Advocaten). Ook indien de Advocaat handelt onder de naam Lawyers Alliance, bindt de Advocaat bij het aangaan, uitvoeren en beëindigen van opdrachten alleen zichzelf en niet voornoemde maatschap. 2. Deze Algemene Voorwaarden Lawyers Alliance (hierna: Algemene Voorwaarden) zijn van.

advocaat - WikiWoordenboek - Wiktionar

 1. Het honorarium is de financiële vergoeding die onder andere door notarissen, advocaten en accountants in rekening brengen voor de verrichte werkzaamheden. Het komt oorspronkelijk uit het Latijn en betekent dan ereloon. Op de factuur zie je een onderscheid tussen honorarium en verschotten . - Meervoud van Honorarium: honoraria..
 2. Door de naam van de advocaat er niet in te betrekken wordt die er als persoon niet in betrokken, maar enkel in zijn professionele rol van advocaat. Voor de toekomst. Er is dus wel een goede reden dat advocaten elkaar onderling met confrère/collega of amice/amica aanspreken, maar ik ben wel heel benieuwd of dit over 10 jaar nog steeds zo gebeurt. Vroeger gebeurde het namelijk nooit en.
 3. Enkel advocaten ingeschreven op het tableau van de Orde van Vlaamse Balies of L'ordre des barreaux Francophones et Germanophone de Belgique of ingeschreven op de lijst van stagiairs kunnen een advocaat-profiel aanmaken. De aanmaak van een profiel als advocaat is afhankelijk gesteld van de bevestiging per email, toegezonden aan de advocaat.
 4. Enkelvoud of meervoud? Wat is correct? / Singulier ou pluriel? Qu'est-ce qui est correct? Beide zijn correct maar vaak met een betekenisnuance. / Les deux sont corrects mais souvent avec une nuance de sens. Ze zijn allebei advocaat. [van beroep] ♦ Hier denk je aan de functie of het beroep : objectieve weergave van een feit. / Ici, on pense à une fonction ou une profession: restitution.
 5. Dus ik heb gelijk gekregen van experts (meervoud), advocaat kon er iets mee, een rechter zal hem echt veroordelen de schade te vergoeden maar het is best een kans dat ik geen cent zie. Is dit echt zo? Delen: Facebook; Twitter; Mail; Whatsapp; Omhoog. Vind dit topic leuk LectoriSalutem. Berichten: 170 Lid geworden op: 13 jan 2017 19:14. Re: Nieuwe pensioenshobby en de beunhaas. Ongelezen.
 6. advocaat

advocaten - WikiWoordenboek - Wiktionar

 1. Advocaat - betekenis en definitie Nederlands Woordenboe
 2. Advocaat-generaals / advocaten-generaa
 3. advocaat-generaal: advocaten-generaal / advocaat-generaals
 4. advocaat - ANW (Algemeen Nederlands Woordenboek
 5. advocaat-generaal - ANW (Algemeen Nederlands Woordenboek

Taaladvies.ne

 1. advocaat (aanspreektitel) - taaltelefoon
 2. Advocaat - vertalen advocaat definitie in het Online
 3. advocaten - de betekenis volgens Wiktionar
 4. Een mop: Advocaat - Moppenbak
 5. Advocaat - 25 definities - Encycl
 6. Fides Advocaten en Vertrouwe
 7. Taallesjes voor juristen (26): het meervoud van amice

Meervoud

 1. Onze Taal over de meervoud van afkortingen Ellen Timmer
 2. Balie - betekenis en definitie Nederlands Woordenboe
 3. Advocaat - Overeenkomsten
Review: BrainSpell, test je spelling op de iPhoneAnderhalf miljoen mensen? | Taalunie:Bericht4 juli 2012: Etymologie
 • Kaninchen eisprung.
 • Vorstellungsgespräch erzählen sie etwas über sich ausbildung.
 • Ms forum österreich.
 • Amoklauf video.
 • Anydesk kostenlos.
 • Baby frühstück 7 monate.
 • Meerforellen führer fünen.
 • Erkannter angriff: tcp/udp port scan easybox.
 • Autotür verzogen kosten.
 • Griechenland otto von bayern.
 • Java methoden beispiel.
 • Boui boui bilk.
 • Blackberry passport play store.
 • Fachsportschule sascha de vries kosten.
 • Länger können.
 • Steam wallet code generator by robuxian.
 • Pokerstars tracker.
 • Samsung standard klingelton.
 • Suche männer island.
 • Typ 25.
 • Sehe meinen freund nur alle 3 monate.
 • Nottingham trent university namhafte absolventen.
 • Umschulung physiotherapeut teilzeit.
 • Leicht übergewichtige frauen.
 • Hur får man ett förhållande att hålla länge.
 • Truffls kosten.
 • Left 4 dead crashes after loading screen.
 • Business lounge frankfurt.
 • 30er jahre herrenfrisur.
 • Cougar panzer big tower.
 • Deutsche krebshilfe informationsdienst.
 • Horus lebenslauf.
 • Woran erkennt man multiples organversagen.
 • Wwf wrestling challenge.
 • 2 normalform 3 normalform.
 • Arduino oled display tutorial.
 • Daniel rosenfeld minecraft volume alpha.
 • Tüv bei neuwagen diesel.
 • Dmp schulung für arzthelferin.
 • 9 stunden sport pro woche.
 • Depression ansprechpartner.